Nørregade 2
3700 Rønne
56950025

OperaKino program

Oplev opera og koncerter i absolut verdensklasse på det store biograflærred

De allerstørste opera- og koncertoplevelser kan ses i direkte transmissioner til Rønne Bio's publikum fra nogle af verdens største scener med en perlerække af operauniversets største sangere og dirigenter. Via satellit transmitteres de store operaer i HD kvalitet til det store lærred i Rønne Bio tillige med en forrygende lydgengivelse. Mød det festklædte publikum og bliv en del af enestående operabegivenheder. Blandt publikum har der allerede været stor glæde over initiativet, og erfaringen viser, at oplevelserne er meget intense, fordi de mange kameraer bringer oplevelserne så tæt på, at end ikke 1. række i selve operaen vil give den samme intime oplevelse.PROGRAM FOR SÆSON 2019/20

Bemærk at der kan forekomme ændringer i programmet


17. SEPTEMBER 2019 kl. 20.00

FIGAROS BRYLLUP

Kan man opsætte Mozarts fantastiske opera i en moderne udgave? Det er et godt spørgsmål og her er svaret ja! Og det i en munter udgave. - Man kan have instruktøren Sven-Eric Bechtolf mistænkt for at kende sin 'Matador'. Som dansker føler man sig hensat til tiden i Korsbæk. Med Martina Janková som Susanna og Adam Plachetka i denne festlige udgave.

Salzburg Festival 2015


***
13. NOVEMBER 2019 kl. 20.00

LA TRAVIATA

Begyndelsen af operaen med et forrygende forspil af strygere betyder, at Verdi i 1853 bekræftede sin hensigt om at udfordre konventioner og normer. Dette er ikke det mindst radikale aspekt af hans "Traviata" om et samfund, der fremmer verdslige fornøjelser, kun for at ofre en uskyldig kvinde på den borgerlige morals alter. Simon Stone, en af dagens mest fremtrædende instruktører, har her sin længe ventede debut på Paris Opera. Det er her med den unge fremadstormende sopran Pretty Yende i rollen som Violetta, ledsaget af Benjamin Bernheim og Ludovic Tézier i verdens mest opførte opera.

Paris Opera 2019


***
4. JANUAR 2020 kl. 20.00
5. JANUAR 2020 kl. 16.00

ANDRÉ RIEU: KUN 70 ÅR

Wienervals, opera m.m.

Vær med til at fejre André Rieu’s 70 års fødselsdag og se tilbage på han mest fantastiske optrædener gennem hele hans karriere over hele verden.


***
15. JANUAR 2020 kl. 20.00

LES MISERABLES

Nu kommer LES MISERABLES i en koncert udgave direkte fra Gielgud Theatre med Michael Ball i rollen som politiinspektør Javert og Alfie Boe som straffefangen Jean Valjean i hovedrollen.

Musicalen er baseret på Victor Hugos verdensberømte roman, som har dannet ramme for utallige teater-, musical- og filmversioner.

OBS!!! UDEN UNDERTEKSTER.


***
21. JANUAR 2020 kl. 20.00

AIDA

Anna Netrebkos debut som Aida viste at hun hører til blandt de største sopraner i dag, ikke kun med sin stemme, men også med sit fantastiske spil, i en scenografi, der var mere enkel, end man er vant til i opsætninger af Aida. Det er historien om kvinden splittet mellem sin kærlighed til en mand og pligten overfor sit fædreland. Med sig havde Anna Netrebko Francesco Meli som Radames. Det var Maestro Riccardo Muti i spidsen for Wiener Filharmonikerne, der sørgede for den fuldkomne balance mellem orkester og sangere.

Salzburg Festival 2016


***
4. FEBRUAR 2020 kl. 20.00

FIDELIO

Beethovens opera har forbindelse til den franske befrielsesopera. Fidelio er et unikum i operaens historie, man kan vel med rette kalde den en symfoni med ord. Her er en kvinde der forklæder sig som mand og tager arbejde i det fængsel, hvor hendes mand sidder uskyldigt fængslet og som med fare for sit liv prøver at frelse ham. Med Jonas Kaufmann som Florestan, Adrianne Pieczonka som Leonore og Tomasz Konieczny som Don Pizarro kan det næppe gøres bedre.

Salzburg Festival 2015


***
26. FEBRUAR 2020 kl. 20.00

TOSCA

Med Tosca vendte Puccini tilbage til den rene tragedie, med fokus på den voldsomme og tragiske undergang for de tre hovedpersoner. Tosca er en meget fokuseret opera, koncentreret omkring de komplekse og fuldt udviklede psykologier for sine tre hovedpersoner. Puccini har kunstfærdigt udformet den jalousi, ængstelse og fortvivlelse der opstår i den fortryllende Floria Tosca. - Her fra Paris operaen i Pierre Audis instruktion og en stjernebesætning bestående af Martina Serafin som Tosca, Marcelo Alvarez som Cavaradossi og Ludovic Tézier som Scarpia.

Paris opera 2015


***
21. APRIL 2020 kl. 20.00

ROSENKAVALEREN


På Richard Straus's 150-års fødselsdag har Harry Kupfer her opdateret dette senromantikkens mesterværk til Wien i begyndelsen af det 20. århundrede. Denne "Rosenkavalier" er domineret af truende fotografier af byens store gamle bygninger, symboler på fortiden og den sociale struktur den repræsenterede. En historie om ung kærlighed, men også om at resonere og give slip - på elskeren, drømmen og den dejlige ungdommelighed. Rosenkavaleren blev den største tyske operasucces i forrige århundrede. Med Krassimira Stoyanova som Marskalinden og Sophie Koch som Rosenkavaleren.

Salzburg Festival 2014


***
13. MAJ 2020 kl. 20.00

ITALIENERINDEN I ALGIER

Hvad sker der, når en stærk mand gør tilnærmelser til en stærk, uafhængig kvinde, der ikke har til hensigt at acceptere hans tilnærmelser? Og hvordan er det yderligere kompliceret, hvis han er mellemøstlig, og hun er vestlig, og deres kulturer forskellige? Find svarene i Leisners & Cauriers farverige produktion af Rossinis festlige opera. Isabellas rolle synges til perfektion af Cecilia Bartoli - en klog uafhængig kvinde med et eventyrligt strejf. Og i Ildar Abdrazakov har hun den perfekte modspiller.

Salzburg Festival 2018


***
PRISER

Entré incl. et glas bobler og chokolade: kr. 190,-

- Enkelte operaer/koncerter kan have forhøjet entré.


KLIPPEKORT

5-turs opera klippekort: Se 5 operaer, musicals o.lign. for 4 operaers pris
Pris: kr. 760,-

Klippekortene er ikke personlige og kan bruges til alle ordinære operaer, musicals, balletter o.lign.

Klippekortene kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter.

Klippekortene kan ikke ombyttes til andre varer eller kontanter.

Klippekortene kan kun købes ved henvendelse i Rønne Bio's billetsalg.