Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


OPERAKINO 22: Don Carlos - November
Velkomst med bobler og chokolade fra KjaerStrup!
OPERAKINO 22: Don Carlos - November

OPERAKINO 22: Don Carlos - November

En forrygende flot opera, der fremhæver både de dramatiske og dramaturgiske værdier, er Verdis Don Carlos. Et værk af en italiensk komponist på fransk, i hvilket krigsklimaet i Spanien og menneskets melankoli også retter vores opmærksomhed mod Flanderns skæbne. Politik, religion, historie og psykoanalyse er sammenflettet her, hvilket i stigende grad skaber splid mellem hovedpersonerne. Og over det hele hviler den spanske inkvisition som edderkoppen midt i spindet, mens de øvrige, kongelig eller ej, spræller.

Verdi fejrer triumfer i sine karakterskildringer. Specielt den ulykkelige Kong Phillippe er markant skildret.
Prinsesse Ebolis følelser i arien ”O don fatale” er voldsomme. Dronning Elisabeths stemning svinger fra det voldsomme til det blide. Krzysztof Warlikowski forstår at jonglere imellem de mangeartede følelser og har hér skabt et fantastisk værk, der formår at komme ud i alle kroge af sansernes univers. Sammen med dirigenten Philippe Jordan afslører han for offentligheden den originale version af denne store fem-akters opera. Versionen blev faktisk inden værkets første opførelse i 1867 modificeret af Verdi selv.

Efterfølgende skabte Verdi en italiensk version i 4. akter.
Forestillingen er med en stjernebesætning uden lige: Jonas Kaufmann som Don Carlos, Ildar Abdrazakov som Philippe II, Ludovic Tézier som Rodrigue, Sonya Yoncheva som Élisabeth de Valois, Elina Garanca som
Prinsesse Eboli og Dmitry Belosselskiy som Storinkvisitor. Bedre bliver Don Carlos ikke!!!